Kolorowe szparagi

Składniki

½ pęczka zielonych,

½ pęczka białych szparagów,

1 pęczek młodej marchewki,

½ słoika suszonych pomidorów,

30 dag młodych ziemniaków ugotowanych w mundurkach,

2 łyżki masła,

sól pieprz, cukier,

½ cytryny.

Sposób wykonania:

Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i soku z cytryny (zielone i białe oddzielnie). Schłodzić w zimnej wodzie. Pokroić w mniejsze cząstki. Ziemniaki pokroić na ćwiartki , pomidory w szerokie paski. Marchewki obrać i ugotować , po schłodzeniu przekroić wzdłuż na pół. Na rozgrzanym maśle przesmażyć warzywa, szparagi dodać na 1-2 minuty przed  końcem smażenia. Doprawić solą i pieprzem. Połączyć wszystkie składniki i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *