Rolada ze szparagami w cieście francuskim

Składniki:

1 filet z indyka,

1 pęczek zielonych szparagów,

1 ciasto francuskie gotowe(można kupić w sklepie),

1 jajko,

przyprawa curry,

słodka papryka czerwona w proszku,

bazylia zioła, sól, pieprz.

Sposób wykonania

Filet z indyka rozciąć w jeden płat, rozbić tłuczkiem. Filet posypać solą, pieprzem, bazylią, papryką    przyprawą curry. Szparagi umyć obrać dolną część, ułożyć na przemian główkami na filecie z indyka. Zwinąć w roladę, rozpakować ciasto francuskie , położyć na nim filet z indyka ze szparagami, zlepić wszystkie boki. Posmarować jajkiem (rozbitym) całą roladę. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 c.  Piec  kiedy ciasto będzie rumiane . Można podać na liściu sałaty, z pieczonymi ziemniaczkami. Jako dodatek pieczarki w sosie śmietanowym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *