1 filet z indyka,
1 pęczek zielonych szparagów,
1 ciasto francuskie gotowe(można kupić w sklepie),
1 jajko,
przyprawa curry,
słodka papryka czerwona w proszku,
bazylia zioła, sól, pieprz.
Sposób wykonania
Filet z indyka rozciąć w jeden płat, rozbić tłuczkiem. Filet posypać solą, pieprzem, bazylią, papryką przyprawą curry. Szparagi umyć obrać dolną część, ułożyć na przemian główkami na filecie z indyka. Zwinąć w roladę, rozpakować ciasto francuskie , położyć na nim filet z indyka ze szparagami, zlepić wszystkie boki. Posmarować jajkiem (rozbitym) całą roladę. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 c. Piec kiedy ciasto będzie rumiane . Można podać na liściu sałaty, z pieczonymi ziemniaczkami. Jako dodatek pieczarki w sosie śmietanowym.