Szparagi świeże lub mrożone zawijane w szynce szwajcarskiej

Składniki:

pęczek szparagi zielonej

plastry szynki szwajcarskiej

żółty ser

olej

Sposób wykonania:

Szparagi myjemy, obieramy dolną część, bierzemy po 4-5 sztuk i owijamy szynką. Układamy na blaszce i sparujemy olejem, nie solimy, ponieważ szynka zazwyczaj jest słona i to wystarczy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180° na 7 minut, dodajemy żółty ser i pieczemy jeszcze około 5 minut. Mrożone szparagi nie rozmnażamy, owijamy od razu szynką, blachę smarujemy olejem, pieczemy 10 minut w 180°  dodajemy ser żółty, jeszcze pieczemy 5 minut.

Podajemy z sosem beszamelowym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *