Zupa szparagowa

Składniki:

makaron

½ kg szparagów

1 szklanka śmietany

2 żółtka

1 łyżka Vegety

1 łyżka cukru

szparagi. Gotować je ok. 7 minut w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzić na durszlaku.

Pieprz, sól

Sposób wykonania

Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Szparagi oczyścić, wrzucić na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem cukru. Gotować aż będą miękkie i odcedzić. Do wywaru dodać Vegetę i pogotować chwilę . Od szparagów odciąć „główki” ,całą resztę zmiksować . Dodać przecier i główki. Zagotować i odstawić z ognia. Wlać śmietanę i na samym końcu roztrzepane żółtka. Podawać z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *