Wielkanocna sałatka ze szparagami

Składniki:

15 dkg szparagów (mogą być konserwowe)

15dkg makaronu muszelki

15 dkg szynki

1 jajko ugotowane na twardo

Sos:

4 łyżki oliwy z oliwek

3 łyżki majonezu

2 łyżki octu winnego

sól, biały pieprz

Sposób wykonania:

Przygotować sos . Do oliwy powoli dodawać pozostałe składniki cały czas miksując, przyprawić do smaku. Szparagi i makaron ugotować al. Dente, przelać zimną woda, pozostawić aby obeschły. Jajko obrać , pokroić w kostkę. Szynkę podobnie jak jajko pokroić w kostkę. Szparagi podzielić na kawałki. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać z sosem, podawać na salaterce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *