Szparagowy omlet z ziemniakami i papryką

Składniki

70 dag szparagów

½ kg ziemniaków

czerwona i żółta papryka

cebula,

2 łyżki masła

łyżka natki

sól, pieprz, gałka muszkatołowa

6 jajek

szklanka śmietany 18 %

Sposób wykonania

Szparagi pokroić na kawałki dł. 5 cm . Białe gotować 10, a zielone 6 min. Ziemniaki obrać pokroić w plastry i ugotować. Paprykę oczyścić pokroić w kawałki. Cebulę posiekać. Masło stopić na patelni, dodać warzywa, smażyć 5 minut. Jajka wymieszać ze śmietaną , przyprawić solą , pieprzem, i gałką. Zalać warzywa smażyć 10 minut. Omlet wstawić do gorącego piekarnika na 5 minut. Podawać posypany natką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *