Składniki:
20 dag wędzonego pstrąga
20 dag mieszanki sałat ( frizee roszponka, radicchio, itp. )
słoiczek szparagów w zalewie
8 jajek przepiórczych
sok z cytryny
5 łyżek majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
5 dag startego parmezanu
2 gałązki tymianku, sól, pieprz
Sposób wykonania:
Jajka przepiórcze ugotować na twardo, ostudzić obrać , przekroić na pół. Mieszankę sałat umyć osuszyć. Wędzonego pstrąga obrać z ości ,podzielić na kawałki . Szparagi osączyć . Tymianek opłukać , osuszyć, posiekać. Połączyć sałaty ze szparagami , rybą , jajkami, sokiem z cytryny. Majonez wymieszać z jogurtem i tymiankiem, doprawić sola i pieprzem do smaku. Sałatkę polać sosem wymieszać posypać parmezanem.