Sałatka z wędzonym pstrągiem i szparagami

Składniki:

20 dag wędzonego pstrąga

20 dag mieszanki sałat ( frizee roszponka, radicchio, itp. )

słoiczek szparagów w zalewie

8 jajek przepiórczych

sok z cytryny

5 łyżek majonezu

2 łyżki jogurtu naturalnego

5 dag startego parmezanu

2 gałązki tymianku, sól, pieprz

Sposób wykonania:

Jajka przepiórcze ugotować na twardo, ostudzić obrać , przekroić na pół. Mieszankę sałat umyć osuszyć. Wędzonego pstrąga obrać z ości ,podzielić na kawałki . Szparagi osączyć . Tymianek opłukać , osuszyć, posiekać. Połączyć sałaty ze szparagami , rybą , jajkami, sokiem z cytryny. Majonez wymieszać z jogurtem i tymiankiem, doprawić sola i pieprzem do smaku. Sałatkę polać sosem wymieszać posypać parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *