Sałatka z szparagami , rukolą i szynką

Składniki:

½ kg szaragów , ½ kg ziemniaków , ½ łyżki masła

3 łyżki oliwy z oliwek extra virgi n

łyżka octu winnego

pęczek rukoli

4 plastry szynki

łyżka orzeszków pinii

sól, pieprz, cukier,

Sposób wykonania

Ziemniaki ugotować w mundurkach ok. 20 minut, ostudzić obrać, pokroić w plastry. Szparagi oczyścić, pokroić na kawałki, ugotować w wodzie z solą, cukrem i masłem. ½ szklanki ostudzić, wymieszać z octem i oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Polać warzywa. Szynkę pokroić w paski. Orzeszki uprażyć. Warzywa wymieszać z szynką i rukolą , posypać orzeszkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *