Składniki
1 pęczek szparagów zielonych,
2 filety z kurczaka,
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
1 papryka czerwona,
1 jajko,
sól, pieprz, bazylia,
Sposób wykonania:
Szparagi umyć, obrać dolną część, podzielić na pół. Filety umyć, rozciąć na mniejsze posolić, posypać pieprzem i bazylią. Rozbić trochę tłuczkiem, położyć szparagi na środek wraz z papryką. Zwinąć w roladkę. Ciasto francuskie rozpakować, odciąć kawałek i obkleić roladkę. Zrobić tak samo z pozostałymi szparagami. Ułożyć wszystkie roladki na blaszce do pieczenia, posmarować rozbitym jajkiem razem z żółtkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika około 180 C. Piec aż roladki zarumienią się na złoty kolor wtedy będą gotowe. Podawać na liściu z sałaty.